Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Наградиха 10-те най-добри спортисти на Русе за 2013 година
Автор: Екип Ruse24.bg 16:20 / 10.01.2014Коментари (0)813
В зала "Европа" на Доходно здание се проведе официалната церемония по награждаването на 10-те най-добри спортисти на Русе за 2013г. По традиция, великолепната десетка се избира от спортни журналисти в града, чрез анкета на вестник "Утро" и Община Русе. Това допитване класира най-високите постижения на русенския спорт през изминалата година. В анкетата се включиха 11 спортни журналисти от Русе, които избираха измежду 22-ма състезатели, номинирани от клубовете. Десет от тях бяха удостоени с Кристален знак, грамота и парична награда от Община Русе. Награди получиха и Треньор №1 и Приложник №1 за изминалата година. С анкетата беше определен и Най-добър отбор за 2013г, който беше удостоен с Кристален знак.

За единадесета поредна година бяха връчени и статуетки "Спортен Олимп" от името на председателя на Българската федерация по борба Валентин Йорданов. Те са за Най-добър спортист, Най-добър треньор и Най-добър отбор на годината. За първи път с грамоти бяха отличени и петима учители по физическо възпитание и спорт, водили отбори, класирали се на призови места на финали на ученически игри на Министерството на образованието и науката, през учебната 2012/13г.

На церемонията присъстваха народните представители от 19-ти МИР Пламен Нунев и Десислава Атанасова, кметът на Община Русе Пламен Стоилов, зам.областният управител Милена Хинкова, председателят на Общински съвет - Русе засл.проф. Васил Пенчев, зам.-кметовете Иван Григоров и Свилен Иванов, управителят на "Пресгрупа Утро" ЕООД Милена Дякова и гл.редактор на вестник "Утро" Младен Любенов, състезатели, треньори, представители на спортни клубове и преподаватели по физическо възпитание и спорт.

Церемонията беше открита от кмета Пламен Стоилов. Той заяви, че модернизирането на спортната база в Русе е от изключително значение за привличане интереса на младите хора към спорта, за да продължат да надграждат постигнатите от нашите спортисти успехи. Като успех в работата на управленския екип на Община Русе в областта на спорта, кметът посочи факта, че строителството на Спортната зала в Русе ще бъде размразено много скоро. Г-н Стоилов подчерта, че спортното съоръжение ще бъде довършено с активната подкрепа на представителите на държавната власт, в лицето на народните представители от 19-ти МИР и на областния управител.

Приветствия към участниците в церемонията поднесоха още зам.областният управител Милена Хинкова и управителят на "Пресгрупа Утро" ЕООД Милена Дякова.

10-те най-добри русенски спортисти за 2013 година са:

1. Денис Димитров от Лекоатлетически спортен клуб "Локомотив" - Европейски вицешампион за юноши в спринта на 100 метра, с нов държавен рекорд при младежите и юношите /10 сек. и 16 стотни/; държавен шампион за юноши, младежи и мъже; първи в европейската и втори в световната ранглиста при спринтьорите на 100 метра; шампион на турнир "Академик"; втори на Европейското отборно първенство в Дъблин за своята дисциплина; с второ най-добро постижение при мъжете в цялата история на българския спринт - 72 точки.
2. Стойка Петрова от Боксов клуб "Русе" - втора в турнира за Купата на европейските нации, трета на Световните игри по бойни спортове в Русия, първа на международния турнир "Златни ръкавици" в Сърбия, шампионка на турнира "Стяуа" в Румъния, държавна шампионка - 67 точки.
3. Михаел Йорданов от Клуб по плувни спортове "Ирис" "Ирис" - единственият българин полуфиналист на Световното първенство за младежи /16-то място/, балкански шампион за младежи и мъже на 50 и 100 метра бътерфлай, балкански шампион със смесената щафета, с нов държавен рекорд при младежите на 50 метра бътерфлай, с покрит норматив "А" за участие на Младежките олимпийски игри, 7-и в ранглистата на българската федерация за сезона - 58 точки.
4. Тодор Събев - състезател по карате и джу-джицу от Спортен клуб "Динамо" - световен шампион по карате-шотокан за мъже /индивидуално/, световен шампион за младежи до 21 години /индивидуално/, 7-ми на европейско по джу-джицу за мъже и 7-ми на световно при младежите до 21 години - 55 точки.
5. Зорница Костова от Баскетболен клуб "Дунав 8806" - капитан на отбора, спечелил шампионската титла и Купата на страната, национална състезателка - 52 точки.
6. Кристиян Душев от Спортен клуб по кану-каяк "Локомотив" - бронзов медалист от Световното първенство за младежи /200 метра/, 12-то място на Световно първенство за мъже, държавен шампион - 47 точки.
7. Беренике Фалдум от Спортен клуб по кану-каяк "Локомотив" - 4-та на Световно първенство по маратон, 5-та на Световно първенство /5000 метра/, 6-та на Европейско първенство /1000 метра/, 7-ма на Европейско първенство /5000 метра/, абсолютна държавна шампионка - 40 точки.
8. Валери Великов - състезател по джудо, свободни боеве от Спортен клуб "Локомотив" - сребърен медалист от европейското първенство по свободни боеве за аматьори в Киев, 4-ти на Световното първенство по свободни боеве за мъже в Русия, държавен шампион по джудо - 34 точки.
9. Радостина Димитрова от Баскетболен клуб "Дунав 8806" - основна състезателка в отбора, спечелил шампионската титла и купата на страната, национална състезателка - 30 точки.
10. Елица Раева от клуб "Пристис" - първо място на закрит гросмайсторски турнир в Браила, Румъния, с покрита норма за гросмайстор, второ място на Държавно индивидуално първенство /Банкя/, първо място на Държавно индивидуално първенство по ускорен шахмат за жени /Дупница/, второ място на Държавно първенство по блиц /Дупница/, второ място на открит турнир "Тракийска принцеса", с участие за България на Европейско отборно първенство на втора дъска, 102-ра в световната ранглиста - 26 точки.

Състезателите получиха отличията си от кмета Пламен Стоилов, председателя на Общински съвет - Русе засл. проф. Васил Пенчев, зам.-кметовете Иван Григоров и Свилен Иванов, управителят на "Пресгрупа Утро" ЕООД Милена Дякова и главния редактор на вестник "Утро" Младен Любенов.

По традиция, бяха връчени награди и за Треньор на годината, Отбор на годината и Приложник на годината. За най-добър треньор за четвърта поредна година, беше обявен Георги Божков - старши наставник на Баскетболен клуб "Дунав 8806" - държавен шампион и носител на Купата на България. Най-добър отбор за поредна година стана Баскетболен клуб "Дунав 8806". Наградата за приложник на годината получи Иван Маринов от клуб "Приста". Той е носител на златен медал по корабомоделизъм при конструкторите на Европейското първенство за настолни модели в Румъния.

За 11-та поредна година, бяха връчени статуетки "Спортен Олимп", от името на президента на Българската федерация по борба Валентин Йорданов, за Най-добър спортист, Най-добър треньор и Най-добър отбор на Русе през 2013г. Със статуетките бяха удостоени съответно Денис Димитров, Георги Божков и Баскетболен клуб "Дунав 8806". Наградите връчи бившият състезател по борба и брат на Валентин Йорданов - Иван Димитров.

За първи път тази година с грамоти бяха отличени и петима учители по физическо възпитание и спорт, водили отбори, класирали се на призови места на финали на ученически игри на Министерството на образованието и науката през учебната 2012/13г. Това са:
• Стефан Стефанов - Водач на отбора по баскетбол на ученици от VIII - X клас от Професионалната гимназия по икономика и управление "Елиас Канети", класирал се на първо място на финалите на Ученически игри в гр. Сливен;
• Таня Пенчева - Водач на отбора по бадминтон на ученици от VIII-Х клас от МГ "Баба Тонка", класирал се на първо място на финалите на Ученически игри в гр. Севлиево;
• Диана Цанева - Водач на отбора по бадминтон на ученици от V - VII клас от ОУ "Любен Каравелов", класирал се на трето място на финалите на Ученически игри в гр. Велико Търново;
• Петър Костов - Водач на отбора по баскетбол на ученици от V - VI клас от Средното общообразователно училище с преподаване на немски език "Фридрих Шилер", класирал се на пето място на финалите на Ученически игри в гр. Разград;
• Енчо Василев - Водач на отбора по лека атлетика на ученици от VIII - X клас от МГ "Баба Тонка", класирал се на пето място на финалите на Ученически игри в гр. Сливен.

Грамотите на преподавателите бяха връчени от кмета Пламен Стоилов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
Почина легендата Тото Скилачи
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: