Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Община Русе получава 7 млн.лв за спортната зала
Автор: Екип Ruse24.bg 17:22 / 05.02.2014Коментари (0)1412
Проектът на Община Русе "Обособяване на самостоятелен подземен паркинг в трите подземни етажа на Търговско-развлекателен център с вградени трафопостове на кота 0.00 и подземни гаражи и на Бизнес център" беше одобрен днес от Министерски съвет за финансиране по програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите". Това означава, че Община Русе ще получи 7 млн.лв, които предстои да се инвестират в довършването на Спортната зала.

Припомняме Ви, че в края на миналата година беше подписан договор за покупко-продажба на малко над 22% от подземните гаражи на Спортната зала в Русе. Контрактът беше парафиран от кмета Пламен Стоилов и от представителя на частния инвеститор "Проект Русе" Георги Пейчев. Според договора, Общината закупи част от гаражите в спортното съоръжение, които са на обща стойност 9 млн.лв. С отпуснатата днес сума ще бъде закупена и останалата част от подземните съоръжения в залата. Според клауза в контракта, получените от частния инвеститор средства могат да се инвестират само за довършването на Спортната зала.

Общо 392 проекта на местните власти ще бъдат финансирани по първата публична инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите". Проектът на Община Русе е с най-висока стойност сред одобрените, наред с проект на Община Враца за ремонт на уличната мрежа.

Очаква се спортното съоръжение да бъде окончателно завършено през февруари 2015г. На първо време, след размразяването на строежа, се гради покривната конструкция, след което залата ще бъде покрита с облицовъчни панели. По разчети на частния инвеститор, за окончателното й завършване и оборудване ще са необходими около 15,5 млн.лв.

Спортната зала ще разполага с 5 600 седящи места. Капацитетът й ще е за 8 хил. души. В нея ще могат да се провеждат както спортни събития, така и концерти.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
Почина легендата Тото Скилачи
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: