Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Десетокласник от Русе представя града на Спешъл Олимпикс` 2014
Автор: Екип Ruse24.bg 18:54 / 27.02.2014Коментари (0)522
©
Мартин Петров ще представи Русе на Летните европейски игри на Спешъл Олимпикс` 2014 в Антверпен /Белгия/. Той е един от общо 16-те атлети от България, които ще вземат участие на летните игри за хора с интелектуални затруднения в периода от 9 до 20 септември.

Мартин беше изтеглен след жребий, в който взеха участие общо 3 атлети с интелектуални затруднения от Русе. Негови резерви останаха Ивайло Стоянов /І-ва резерва/ и Преслав Маринов /ІІ-ра резерва/. Жребият беше изтеглен от кмета Пламен Стоилов, в присъствието на нотариус Кремена Йорданова Петкова, медии и на тримата ученици. Той поздрави директора на Професионалната гимназия по промишлени технологии "Атанас Цонев Буров" инж.Анета Христова, чиито възпитаници са трите момчета. Те учат в паралелката за "Работник в кухня", предназначена за ученици със специални образователни потребности. Г-н Стоилов приветства младите атлети и връчи българския трибагреник на Мартин, като му пожела да представи достойно Русе на Летните европейски игри на Спешъл Олимпикс` 2014.

Русе е сред български общини, които още миналата година подкрепиха Декларацията за достъп до спорт на хората с увреждания. Квотата за общината за игрите е една и е само в категория лека атлетика. Останалите квоти за България са в спортовете - бадминтон, плуване, боче, тенис на маса и още 5 квоти за лека атлетика.

Община Русе ще подпомогне финансово подготовката и участието на нашия представител в Летните европейски игри в Антверпен. С Мартин ще работи както лекоатлетът Евгени Игнатов, така и дългогодишната преподавателка по лека атлетика в СУ "Майор Атанас Узунов" Маринела Маринова.

В игрите в Антверпен, които ще се проведат от 9 до 20 септември, ще вземат участие над 2 000 атлети и делегации от 58 държави в 10 спорта, 1 000 треньори, 4 000 доброволци и над 300 официални лица и журналисти.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
Почина легендата Тото Скилачи
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: