Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Дунав готви сериозна селекция за EuroCup
Автор: Екип Ruse24.bg 11:10 / 13.07.2008Коментари (0)465
© Ruse24.bg
За успешно представяне в европейския турнир ФИБА русенският Дунав Еконт работи върху трансфера на състезателките и като част от тази си политика търси усилено две високи чужденки за център-крило, съобщи председателят на клуб "Дунав" Николай Падалски.

Според жребия "Дунав Еконт" е съперник в шампиона на изралския "Елитцур" Рамала, испанския "Ривас Футура" и победителя от предварителния двубой "Александрия" Румъния - "Цървена Звезда".

Николай Падалски изрази задоволството си, че "Дунав Еконт" е в такава силна група, защото русенската публика ще е свидетел на игра с високо качество и при това положение всеки резултат ще е положителни последици.

Падалски обясни, че има проблеми при привличане в Русе на състезателки от Европейския съюз и затова се търсят преди всичко от САЩ. Новите попълнения ще бъдат избрани до 10-15 август, като задължително ще имат проби в Русе, за да не се повтори провалът с черногорския център Марияна Ивович, която бе освободена от отбора през зимата.

Николай Падалски днес вече официално потвърди, че плеймейкърът на "Лукойл Нефтохимик" Зорница Костова вече е подписала двугодишен договор с "Дунав". Напреднали сa преговорите с Наталия Топалова и се разговаря с националката Теодора Петрова. Амбицията на ръководството на "Дунав" е да привлече в отбора най-добрите българки, но има естествено финансови проблеми.

От Падалски стана известно, че русенският капитанка Диана Найденова вероятно ще продължи кариерата си в чужбина. Към тази цел се стреми младата Роксана Йорданова, но ако преговорите се провалят те ще остане в Русе.

Светла Асенова се колебае дали да не приключи баскетболната си кариера, но от "Дунав Еконт" я убеждават да остане още поне един сезон в отбора. Засега за една година е подписала договор и опитната Христина Минкова, която ще бъде и треньор в детската школа. За по две години са подновени контрактите Анна Римпова и Петя Джамбазка, за три - Анета Митева, а Даниела Петева има още две години договор с "Дунав Еконт". Александра Кънчева е подписала със "Славия", а центърът Виктория Мирчева също иска да напусне Русе и си търси отбор, който да плати трансферна сума за нея.

"Дунав Еконт" вероятно ще започне подготовката си на 15 септември, когато наставникът Стефан Стефанов преключи ангажиментите си към националния тим. От 25 до 27 септември ще се състои вторият международен турнир "Русчукь", където по традиция ще бъдат поканени три чужди отбора.

Източник: БТА







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: