Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Русе с добро представяне на юношенския отборен шампионат по тенис
Автор: Екип Ruse24.bg 15:54 / 31.08.2008Коментари (0)240
©
Отборът на "Изида" (Добрич) стана вицешампион на България в държавния отборен шампионат по тенис за юноши до 16 години. В спора за титлата на страната домакините отстъпиха с 1:2 мача на "Левски". Възпитаниците на Юри Дойчев поведоха във финалната серия с 1:0, след като Димитър Петров победи с 6:4, 6:2 Благовест Найденов, заемащ 13-о място в националната ранглиста. Във втората среща първата ракета на добруджанци Владислав Матеев, който е под №10 в тази възрастова група, отстъпи на седмия в България Ясен Цанев с 6:3, 6:3. Така спорът за златните отличия трябваше да се реши в срещата на двойки. Гостите от столицата успяха да спечелят шампионската титла, след като изтръгнаха крайната победа със 7:6, 6:2. Сребърните медали за "Изида" обаче са изключителен успех в историята на тима от Златна Добруджа. Те са плод на дългогодишната работа в клуба. При малко повече късмет Митко Петров и Владо Матеев можеше да триумфират, тъй като по пътя до финала постигнаха победи над изключително силни съперници. Времето обаче е пред тях, а пътят по който са тръгнали показва, че е правилният. "Изида" стартира с успех над "Русе", след което елиминира поставените под №4 "Локомотив 98" и под №2 "Ямбол 2005". Последните спечелиха бронзовите отличия, след като в мача за третото място надиграха "Черно море - Елит". Варненци бяха първи в схемата, но контузия на Марсел Радев им попречи да стигнат до медалите. Каварненецът Стефан Трифонов изведе "Спорт палас" (Сливен) до петото място в конкуренцията на 15-те най-силни отбори в страната.
При девойките на първо място е тимът на "Драгалевци", в който играят близначките Елионор и Виржини Чакърови. В спора за първото място сестрите се наложиха над "Русе". Бронзовите отличия останаха за "Локомотив 98" (Пловдив). На четвърто място се класира "Черно море - Елит", следван от "Хасково". Приятната изненада поднесе съставът на домакините от "Изида", в който поради контузия не игра топракетата на отбора Десислава Стоянова. Добричлийки заеха шестото място в крайното класиране, след като надделяха с 2:1 срещи над "Левски". В първия мач Христина Дянкова загуби от Рая Божкова с 2:0 сета, а във втория двубой на сингъл Димана Митева се наложи след изключително оспорвана игра над първата ракета на "Левски" Албена Ковачева със 7:6, 7:6. В срещата на двойки възпитаничките на Юри Дойчев доказаха, че са по-добрият отбор - Макси Вичева и Димана Митева победиха с 6:4, 6:1 и заслужиха правото да спорят за петото място.

Призьорите получиха красиви купи и медали. Отборите си тръгнаха от Добрич и с предметни награди от клуба домакин. Гостуващите състави дадоха отлична оценка на организаторите на първенствата и заявиха, че с нетърпение очакват да дойде Мастърса, за да играят отново на прекрасния тенис комплекс в Добрич.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: