Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Делегация на ФК Аристон на посещение във Франкфурт
Автор: Екип Ruse24.bg 12:07 / 03.10.2008Коментари (0)318
©
Членове на Управителният съвет на ФК Аристон и директорът на детско-юношеската школа на клуба се завърнаха завчера от Франкфурт, където бяха на посещение по покана на вицепрезидента и спортно-техническия директор на Айнтрахт - д-р Томас Прьокл и Райнер Фалкенхайн. Визитата на българската делегация бе предшествана от посещението на високопоставените представители на елитния немски клуб в Русе в края на юни, когато бяха поставени основите на съвместното сътрудничество между двата футболни клуба.

На срещите във Франкфурт, освен шефовете на Аристон, присъстваше и още един български представител - Петър Хубчев. Бившият национал на България и помощник-треньор в Айнтрахт, който в момента работи като скаут за Волфсбург, съдействаше по време на цялата визита, през която немците показаха висок професионализъм и перфектна организация.

„Посрещнаха ни много сърдечно и ни оказаха изключително съдейстие и уважение. Много приятно впечатление ни направи факта, че голям клуб като Айнтрахт показва такова отношение към един прохождащ отбор и готовност да протегне ръка и да помогне в неговото равитие.", коментитаха от Аристон.

На Комерцбанк арена, гостите от Русе наблюдаваха от ВИП ложата срещата на отбора от поредния кръг на Бундеслигата срещу тима на Арминия, играна пред близо 40 000 зрители, а на следващия ден бяха разведени из всяко едно помещение на клубния стадион на „орлите" известен още и като Валдщадион. Също така бе посетен и стадиона на Веен (Висбаден) - едно изключително модерно и компактно спортно съоръжение с капацитет 15 000 души, построено изцяло само за 4 месеца по невероятна технология, като с представители на проектантските фирми, взели участие в изграждането му беше обсъден целия проект и неговата приложимост в България.

Ръководителите на Аристон се срещнаха и проведоха разговори с редица треньори и членове на управата на Айнтрахт, между които и директора на детско-юношеската им школа - Карл-Хайнц Кьорбел. Разисквани бяха различни теми - цялостната организация и структура на клуба, мърчандайзинг и маркетинг, скаутите, лицензиране на играчите и тренировъчния процес, а основен акцент се постави върху развитието детско-юношеския футбол и подбора на таланти.

Аристон и Айнтрахт имат еднакаво разбиране за това как трябва да се развива един футболен клуб, а именно - да разчита на собствени кадри, излезли от детско-юношеската школа. В това отношение, клубът от Франкфурт е единствения отбор в Бундеслигата, в чийто състав има 5-6 футболисти от младежките гарнитури на клуба. Изготвена е и цялостна петгодишна концепция за развитие на футболната школа и работа с детско-юношески групи, която беше предоставена на Аристон, за да може русенският клуб да взаимства и използва опита на своите немски колеги в развитието на футболната си школа.

Много важна стъпка бе постигната с договарянето, деца на различни възрасти от школата на Аристон да бъдат изпращани на няколкоседмични тренировъчни лагери във футболното училище на Айнтрахт. Наред с това във Франкфурт ще бъдат изпращани на специализация и членове на треньорския щаб на русенския клуб. Очаква се също така и младите формации на „орлите" да дойдат в България.

От Айнтрахт заявиха, че виждат в лицето на ФК Аристон сериозни и надеждни партньори, които искат да дадат положителен тласък на футбола в Русе и региона, и че пред клуба има добри възможности за развитие. От своя страна "орлите" ще помагат и съдействат, като предоставят своя управленски и организационен опит, който е на изключително високо ниво. Реалисти и прагматици, днешните ръководители на клуба са допринесли много за неговото развитие, което през последните години следва само възходяща посока, а Айнтрахт неофициално се слави като един от клубовете с най-качествено управление в Бундеслигата.

В края на визитата бе посетен и музеят на Айнтрахт, в който е събрана цялата над 100-годишна история на футболния клуб от Франкфурт.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: