Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Правителството определи реда за отдаване под наем на спортни обекти
Автор: Екип Ruse24.bg 20:23 / 30.10.2008Коментари (0)199
Спортни обекти - публична държавна и общинска собственост, ще могат да се отдават под наем пряко или чрез конкурс за срок от 10 години. Това реши Министерски съвет на редовното си заседание, съобщиха от правителствената информационна служба. Наематели могат да бъдат спортни организации - юридически лица с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност, лицензирани спортни организации или спортни клубове, техните членове, както и обединени спортни клубове. Това става по силата на приети от Министерския съвет изменения в Правилника за прилагане на Закона за физическото възпитание и спорта. За наемане на спортни обекти - частна държавна и общинска собственост, могат да кандидатстват само спортни организации и спортни клубове. При подадени две или повече искания предимство ще има кандидатът, който е лицензирана спортна организация и развива спорта, за който са предназначени спортната база или съоръжение. При равни условия предимство има кандидатът, предложил финансово обезпечена инвестиционна програма с по-висока стойност за поддържане и подобрение на имота и изпълнявал задълженията си по предходни договори за ползването му. При класиране се оценява обществения принос на кандидата в спорта.

Спортните обекти могат да бъдат наемани и за срок до 20 години. Това обаче става в случаите, когато спортната федерация или клуб ги е ползвала по предназначение на законово основание 10 години, няма финансови задължения от публичен характер към държавата или общината и представи програма за поддържане и модернизиране на базата.
По предложение на председателя на Държавната агенция за младежта и спорта е възможно и отдаване на концесия на спортни имоти - държавна и общинска собственост.

Ръководителите на ведомства, областни управители и кметове на общини са длъжни най-малко веднъж годишно да обявяват списък на спортните обекти и съоръжения - държавна и общинска собственост, които е предвидено да бъдат отдадени под наем. Списъкът се поставя на видно място в сградата на ведомството и на спортния обект и се публикува на съответната интернет страница.

Разкриването, преобразуването и закриването на спортни училища и училища с профилирани паралелки по видове спорт, определянето на техния статут, нормативна уредба, както и условията и редът за прием в тях се извършва от министъра на образованието и науката, съгласувано с председателя на ДАМС.

Промените в правилника следват конструкцията на промените в Закона за физическото възпитание и спорта като конкретизират условията за издаване и отнемане на спортна лицензия, детайлизира се уредбата на обществените отношения в сферата на социалния туризъм, относно състезателните и трансферни права на спортистите, създават се условия за държавно финансиране на физическото възпитание и спорта и се прецизира уредбата за осъществяване на медицински контрол.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: