Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Срам! Сърбия ни вкара шест гола в контрола, изпусна още поне толкова
Автор: Екип Ruse24.bg 21:26 / 19.11.2008Коментари (0)365
© Sportal.bg
Сърбия разби "само" с 6:1 България в една от най-кошмарните за футболните ни национали контролни, а и не само, срещи в историята. Домакините можеха да ни отбележат още толкова голове, след като пропуснаха две дузпи, нацелиха на два пъти гредите, а няколко пъти ударите им излизаха или в аут, или Георги Петков бе последна преграда. Попаденията реализираха Милан Йованович, Саво Милошевич, които се разписаха по два пъти, а по едно попадение добавиха Милиаш и Лазович. Благой Георгиев реализира единственият гол за "трикольорите" в 19-ата минута за моментното 1:1 след страхотно изпълнен пряк свободен удар. Вратарят Гошо Петков пък спаси две дузпи на Саво Милошевич, за когото това бе последна среща с екипа на страната му. След пропуските си от бялата точка, той успя на два пъти да матира родния страж, след уникално слабата игра на целия ни отбор.
Около мача се създаде и изключително сериозен скандал, който може да има огромни последствия. Капитанът на нашите Димитър Бербатов получи разтежение на бедрен мускул бе заменен в 30-ата минута от Цветан Генков. Заради удара на противниковия състезател нападателят на Манчестър Юнайтед излезе нервно от терена, а не по каналния ред, заради което коментаторът на Българската национална телевизия Петър Василев обяви, че напускането му е демонстративно, а не заради травма. На полувремето мениджърът на Бербо Емил Данчев се обади в ефира на БНТ и обвини Василев, че настройва обществеността срещу футболиста му. По думите на Данчев, Бербатов е на път да обяви, че "ако той е причината националния отбор да не върви, е готов да не облича повече фланелката на България".
"Играхме изключително слабо срещу силен съперник, какъвто е Сърбия", заяви след края на мача със Сърбия националният селекционер Пламен Марков.

"Представихме се много зле и това е очевидно за всички, които са гледали мача. Бербатов го извадих, защото ми каза, че има проблем с крака. Дано контузията му да не е тежка".

Пламен Марков отказа да коментира минискандала в ефира на БНТ1 между Емил Данчев - мениджър на капитана и голмайстор на българския национален отбор Димитър Бербатов, и спортния журналист Петър Василев, който коментира мача Сърбия - България от стадион "Партизан".

На въпрос дали ще подаде оставка след загубата, Пламен Марков отговори: "Не мога да коментирам в момента и на знам защо се поставят въпроси за треньорска оставка".

Завършвайки своя кратък анализ на срещата, Пламен Марков каза: "Това са настоящите възможности на българския отбор. Резултатът е много тежък, допуснахме много индивидуални грешки в мача. Ще имам възможноост да се запозная с изявите на отделните играчи, когато гледам видеозапис на мача".


Сърбия - България    6:1
Сърбия: Дишленкович, Иванович (60 Рукавина), Видич (60 Джурич), Лукович, Коларов, Милияш (60 Тошич), Станкович (60 Ергич), Красич, Йованович (46 Качар), Лазович, Милошевич (35 Мърда)
България: Г. Петков, Миланов (46 Манолев), Тунчев (46 Котев), В. Илиев, Венков, Ст. Петров, Бл. Георгиев, Янков (46 К. Янев), В. Димитров, Бербатов (30 Генков), Рангелов
Голмайстори: Йованович (9, 26), Милошевич (28, 33), Милияш (56), Лазович (67); Бл. Георгиев (19)
Жълт картон: Станкович
Съдия: Петер Зипел (Германия)
Стадион "Партизан" - 7000 зрители






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: