Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
В БФС сътвориха поредната глупост, този път с анкетата за "Футболист на годината"
Автор: Екип Ruse24.bg 10:39 / 22.12.2008Коментари (0)384
© Ruse24.bg
Родната футболна централа сътвори поредния си гаф, а на всичкото отгоре е на път да го доразвие. Явно Боби и сие са решили да проверят колко грешни решения могат да бъдат взети само за един мандат управление. Определено счупиха всички рекорди. "Четвъртите в света", както е известно днешното ръководство на БФС, явно са изключително качествени футболисти, но и също толкова некачествени ръководители.

Този път, като за край на календарната година, баш ръководителите на футбола ни решиха да сътворят порно с анкетата за "Футболист на годината". Господата от Висшите етажи на футболната ни власт явно не могат да се примирят, че един от най-добрите футболисти на България и определено най-добър и популярен български футболист в момента, Димитър Бербатов, им се опълчва, казва им истината в очите и отказва да им играе по свирката. Та нашите родни ръководители са решили явно да използват дори и минималния шанс да НЕ направят Бербатов футболист на годината. За целта разбира се първо бе вкаран в действие медийния слугинаж, който месеци наред обяснява колко некадърен футболист е Димитър Бербатов (може би защото на мач на националния отбор не плонжира на гол линията, за да спасява вместо вратаря, или не си взима топката от аут линията ни и сам, пробягвайки целия терен и преминавайки през всички противникови играчи не бележи) и какъв загубеняк е този шотландец сър Алекс Фергюсън (всеизвестен с транферните си провали, това Рууни, Ван Нистелрой, Кристияно Роналдо, Дейвид Бекъм, Раян Гигс, Пол Скоулс, абе все неудачници според критериите на "софийската" журналистика), че е взел Бербатов в посредственото английско отборче. Естествено тези журналистически напъни (да не използваме по-нелицеприятни думи) едва ли ще повлияят на трезвомислещите и реално гледащите на нещата. Та видиш ли Гошо вратарчето заслужавал много повече да стане "Футболист на година". Шок и ужас за всеки непредубеден. Та той Петков през половината година беше контузен. Нищо против него, добър вратар е, но ще е подигравка дори със самия Петков, ако бъде направен "Футболист на годината" за сметка на играчи като Бербатов, Стилиян и компания.

За да има поне минимален шанс да се случи подобен граничещ с ненормалното сценарии, са избрани подходящите медии да гласуват за "Футболист на годината". Включени са медии и медийки, които само в медийната комисия са ги чували, на други пък са даден престъпно голям брой квоти. Това разбира се са медии, които цяла година и дума не проронват срещу БФС-то, със зъби и нокти бранят честта на "грандовете" и разбира се са напълно "безпристрастни" в писанията си. За да не звуча голословно, най-отдолу предоставям списък на медиите и квотите, която всяка от тях получава. Можете лесно да забележите и странни медии, будещи напоследък само смях с писанията си, които са получили повече квоти от иначе доказани професионалисти. Имам предвид медии, често публикуващи непроверени, че дори и абсолютно лъжливи материали, както и медии, които не правят разлика между Спартак Пловдив и Спартак Плевен.

Разбира се свързахме се с БФС и ги попитахме кой и как определя медиите и квотите. Естествено, оказа се, че си има комисия и за това - медийна комисия, която си има председател. Този председател е култовият Калин Катев. Защо култов ли? Ами аз лично съм го запомнил и за цял живот ще остане в съзнанието ми с няколко негови "гениални" реплики:

- "Нула на нула е все още резултатът в мача между Тринидад и Тобаго." (коментар от мача Швеция - Тринидад и Тобаго; СП 2006)

- В края на един от двубоите, от същото СП, предавани по телевизията, той нарече зрителите "Драги радиослушатели".

Разбира се в търсачките е достатъчно да напишете името му, за да излязат стотици връзки към страници събрали невероятните му творения по време на въпросното СП.

Господин Катев не бе потърсен за коментар, понеже на телефона на пресцентъра на БФС дни на ред никой не благоволи да вдигне. Явно са много "заети" във футболната ни централа.

Та ето този човек, който така добре се справя с футболната материя, определя квотите за избор на "Футболист на годината".

В резултат на всичко това се получи така, че сред номинираните попаднаха резервният вратар на Нафтекс и защитник на Любимец. Евала! Нищо против момчетата, сигурен съм, че по футболни качества не отстъпват на софийските си колеги, но сами разбирате колко смехотворна и комична се получава тази недомислица, организирана от БФС и наречена с гръмкото заглавие "Анкета за Футболист на годината 2008".

Списък с медиите и квотите, които те получават (разбира се има и изключения, и сред медиите има много, които заслужават, но някои са просто жалки, а погледнете и квотите им):

168 часа 2
24 часа 5
Агенция "Спорт1.бг" 2
Агенция "Спортал" 2
Агенция "Фокус" 4
БАСЖ 5
БГНес 2
Би Би Ти 2
Би Ти Ви 6
БНР 5
БНТ 6
БТА 4
Българска армия 2
В."Експрес" 2
В."Класа" 2
В."Борба" - В.Търново 1
В. "Топспорт" 5
В."Спорт тото" 3
В."Футбол" 6
Вестник "Утро" Русе 2
Вестник "Черноморски фар", Бургас 1
Вестник "Бургас днес и утре" 1
Вестник "Конкурент" Враца 2
Вестник "Марица' Пловдив 3
Вестник "Струма", Благоевград 2
Вестник "Черно море" 1
Военен ТВ Канал 2
Гонг.бг 4
Диема 5
Дневен труд 5
Дневник 3
Дон Балон 5
Дума 2
Евроком 2
Евроком България 4
Евроспорт България 3
Еврофутбол 4
Земя 2
Инфо радио 1
Канал 3 5
Капитал 1
Меридиан мач 7
Монитор 3
Нова телевизия 6
Новинар 3
Нощен труд 3
Пресклуб България 2
ПФЛ 1
Дарик радио 5
Радио RFI 1
Радио Благоевград 3
Радио Варна 1
Радио Пловдив 3
Радио Стара Загора 1
Сега 3
Седем дни спорт 7
Седмичен труд 1
Слави Магазин 2
Спортни "Нет инфо" 3
Стандарт 5
ТВ "МСАТ" 2
ТВ "Ринг" 6
ТВ 7 3
Телеграф 3
Тема спорт 6
Топ Спорт.бг 2

Източник: Кирил Налджиев

Още по темата: общо новини по темата: 1
27.12.2008






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: