Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Румяна Нейкова стана "Спортист N1 на 2008 година"
Автор: Екип Ruse24.bg 13:23 / 23.12.2008Коментари (0)206
©
Олимпийската шампионка Румяна Нейкова бе обявена за спортист № 1 на България за 2008 година с 3017 точки от спортните журналисти, участвали в 51-то издание на анкетата, организирана от Нове АД Холдинг. Съпругът й Свилен Нейков стана „Треньор на годината" в 25-та, юбилейна, церемония на в. „Дневен труд" с 234 точки. И двамата бяха наградени лично от Президента Георги Първанов, патрон на церемонията, пред близо 600-те гости в препълнената зала „Рейнбоу плаза".

Празникът на българския спорт започна точно в 20.30 часа със спиращо дъха изпълнение на трупата на Нешка Робева. Танцът бе специално адаптиран за церемонията и пресъздаваше символично с воали и уреди спортната надпревара и тържеството на победата.

Водещите на церемонията бяха Сашо Йовков и Ели Гигова от БНТ. Треньори и спортисти № 1 за предходни години влязоха в специална роля и анонсираха и награждаваха втория и третия сред треньорите и 9-те спортиста.

Обявяването и връчването на наградата на Пини Гершон, трети сред треньорите с 39 точки, бе извършено от Нешка Робева - треньор номер едно на България за 1984 година.
Симеон Щерев, който се класира на второ място със 176 точки, бе анонсиран и отличен от Иван Абаджиев - шест пъти треньор на годината- през 1985,1986, 1989, 1997, 1998, и 1999 година.

Десетата позиция сред спортистите - Веселин Топалов, шахмат - 421 точки, бе обявена от Екатерина Дафовска - спортист номер едно на България за 1998 година и първата българска спортистка, спечелила олимийско злато за нашата страна от Зимна олимпиада- Нагано, 1998.

Мария Гроздева - спортист на България за 2004 година и двукратната олимпийска златна шампионка от Сидни и Атина, награди деветата позиция в класацията, която бе отредена от спортните журналисти с 511 точки на Димитър Бербатов.
Тереза Маринова - олимпийска шампионка на троен скок от Сидни и световна от Лисабон 2001 и номер едно в класацията Спортист на годината за 2000 година, връчи отличието на осмия в класацията със 783 точки - Григор Димитров.

Следващата награда, която отиде при Кубрат Пулев с общо 805 гласа, връчи спортист на годината на България за 1999 година, двукратният световен, европейски и бронзов олимпийски шампион по вдигане на тежести Стефан Ботев.
Таня Богомилова, спечелила първия златен български олимпийски медал засега в плуването, олимпийската шампионка от Сеул и номер едно в класацията за 1988 година, награди шестия с 960 точки - Петър Стойчев.

Петото място се зае от Явор Янакиев с 1548 гласа, като той бе поздравен от Йордан Йовчев- спортист на годината за 2001 и 2003 година, спечелил два пъти по две световни титли и четири олимпийски медали в спортната гимнастика за България, истинския шампион в Атина.

Спортист номер едно на България за 1980 година, когато става и олимпийски шампион и петкратният световен и европейски шампион по вдигане на тежести Янко Русев обяви четвъртото място за Радослав Великов с 1635 точки.
Третият в класирането - Кирил Терзиев, 1638 точки, бе награден от спортист № 1 на България за 1987 и 1988 година, олимпийски шампион от Сеул и треньор на олимпийска шампионка, Христо Марков.

Вторият - Станка Златева, 2655 точки, получи своите поздравления от Валентин Йорданов- Спортист на България за 1989 година, седемкратният световен и европейски шампион по борба, олимпийският шампион от Атланта 1996 година.

Певците Мария Илиева, Дани Милев, Любо Киров и Нора разтърсиха емоционално със своите изпълнения, последващи приветствия и благодарности зрителите и спортистите. Бендът, сформиран от Дани Милев, и струнен квартет „ХИПНОТИК" отговаряха за музикалния съпровод и изпълнението на новата музика за „Спортист на годината", с автор Марио Балтаджиев.

Г-н Първанов, спортистите и треньорите многократно поздравиха организаторите за новостите в церемонията и отличната организация. След края на празничната вечер, по време на коктейла с изтънчени хапки от „Лъки кетеринг", гости и спортисти споделиха, че това е най-хубавата церемония от всички до сега.

Организаторите от Нове АД Холдинг чрез професионализма на „Глобал филмс" постигнаха основната си цел - спортистите, за които се организира този празник, да се чувстват специални и същевременно спокойни, което да внесе в церемонията топлина и много емоция за участници и зрители. За първа година спортистите се качваха на сцената без да се смущават, говориха и благодаряха спокойно и открито на близки, приятели и треньори и демонстрираха приятно чувство за хумор.

Приятно впечатление на гостите направи и новата форма на видео - визитките на спортистите от „Златната десетка", които за първи път ги представиха не само като невероятна „спортна машина за медали", но и като хора, с човешката им и лична страна - мечти, хобита, живота извън залата.

Церемонията бе излъчена на живо по БНТ 1 и Дарик радио. За първа година бе реализирано и директно предаване по БНТ Сат, с което организаторите от Нове АД Холдинг и медийните партньори от БНТ направиха хиляди българи по света съпричастни на спортната ни слава.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: