Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Стефанов: Интеркомандата на "Лукойл" не ни плаши
Автор: Екип Ruse24.bg 10:17 / 23.01.2009Коментари (0)272
© Ruse24.bg
"Лукойл Нефтохимик" вдигна адреналина в женското баскетболно първенство с привличането на трета американка. Освен това старши треньорът на бургазлийки Петко Маринов разполага с две рускини и една украинка. По този повод w. "Утро" разговаря с наставника на шампионките от "Дунав Еконт" Стефан Стефанов.

- Г-н Стефанов, Петко Маринов се "разплака" преди седмица, че женският баскетбол в България няма да върви без собствени кадри, а сформира интернационален отбор. Да не би да се е уплашил от "Дунав Еконт", та заложи на такава скъпа селекция?

- Не знам дали се е уплашил, но в Бургас не са свикнали да губят. Миналата година ни изпуснаха и явно страдат много. Реакцията им е нормална за клуб, който може да си позволи доста скъпи покупки. Нашата черга е далеч по - къса, но нямаме никакво намерени еда се предаваме.

- Стреснат ли сте от това развитие на ситуацията?

- Изобщо! Нашият коз ще е в колективизма и в организацията на играта. Пък ще видим кой кого. При всички случаи първенството ще е по - интересно.

- Маринов се произнесе преди седмица, че националките били глезли. Какъв е вашият коментар като помощник в държавния отбор?

- Всеки има право на мнение, още повече, че колегата беше национален селекционер. Аз поне не забелязах несериозно отношение на момичетата.

- Каква оценка ще дадете на националките от "Дунав Еконт" Зорница Костова, Наталия Топалова, Даниела Петева?

- Те се раздадоха и играха със сърце напук на помията, която се изписа върху тях и мене. Доказаха, че имат място в държавния отбор. То не бяха грозни приказки, че съм лоберал за тяхното включване в националния тим, че съм ги тикал напред... Когато бяхме в Киев, ми показаха украински вестник. Там черно на бяло пишеше: "Нашите /б. р. украинките/ не можаха да натрупат разлика в резултата, защото Зорница Костова държеше българките в мача". Какво повече да говоря!

- Ще се отрази ли тази пауза върху формата на "Дунав Еконт"?

- Надявам се да наваксаме. Лошото е, че нямахме време за организация на контролни срещи, докато основните ни конкуренти уредиха по няколко проверки. Едва в понеделник ще се съберем в пълен състав.

- Какво е впечатлението ви от хърватското попълнение Кетерине Мрчела - Малока?

- Тя има проблеми с физическата подготовка. Работи по програма за укрепване на мускулатурата. Не е във форма, но притежава голям опит. Има известни грапавини в иначе много добрата си техника, но на тази възраст трудно вече може да изправи кривиците си. Ето защо "Дунав Еконт" ще обърне внимание към младите - техническите похвати трябва да се формират в детска възраст. Неслучайно шефът на УС Николай Падалски привлече опитен специалист като Емилиян Стоянов. С времето ще залагаме на собствени кадри. Истината е в такава политика, а не в залитането на нашите клубове към покупки на чужденки.

Източник: в. "Утро"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: