Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Борбата в Източната "Б" група през пролетта ще е интересна
Автор: Екип Ruse24.bg 08:15 / 07.03.2009Коментари (0)425
© Ruse24.bg
Борбата в Източната "Б" група през пролетния дял обещава да е изключително интересна. На върха са четири изключително силни отбора с на практика изравнени сили, като директните двубои между Берое, Родопа, Нафтекс и Спартак ще решат почти всичко. Още в първия кръг е един от най-интересните мачове и може би този с най-голям заряд между феновете - Берое - Нафтекс, в който ще се реши голяма част от съдбата и целите на "шейховете" през пролетта. При победа или равен Нафтекс ще запази шансове за промоция, докато загуба под Аязмото ще направи програмата на бургазлии изключително трудна в битката за второто място. Една победа на Берое пък би била сериозна заявка за първото място, което старозагорци ще гонят с всички сили. Преди изхода от този мач, всеки анализ на полусезона на Нафтекс би бил безпочвен.

Родопа Смолян започват с гостуване на Светкавица Търговище. Последните кръгове Родопа бяха разтърсени от скандали и в този мач може би ще си проличи какво ще е бъдещето на отбора - битка за първото място, както през есента или бавно ще потънат надолу в класирането. Тимът бе напуснат от голяма част от качествените футболисти, някои от които вече са титуляри в "А" група и това няма как да не даде отражение на играта.

Последният от голямата четворка на върха - Спартак Пловдив, започва с леко домакинство на Любимец. Едва ли има някой, който се съмнява в победата на "гладиаторите". Програмата на спартаклии е лека до последните им 5 мача. Тогава в три от тях те ще срещнат Берое, Нафтекс и Родопа, като на последните два "синьо-белите" гостуват. Ако в Спартак имат някакви по-сериозни амбиции от предните години, то до мача на 16 май с Берое трябва да са безгрешни.

Надолу в класирането ситуацията е доста любопитна, като силите също са изравнени, но отборите не се борят за нищо. Единият изпадащ се очертава да е Волов Шумен и интригата е единствено за 13-ото място. Марица Пловдив започнаха отчайващо сезона, но се стабилизираха в последните кръгове, а с добрата зимна подготовка и привличането на няколко класни офанзивни попълнения се очаква да се спасят без особени проблеми. По този начин битката за 13-ото място ще е между Черноморец Балчик, Свиленград и Миньор Раднево.

В средата на таблицата пък са са разочарованията Калиакра, Дунав и Несебър, които заявиха сериозни амбиции през лятото, но в крайна сметка имат само илюзорни шансове за промоция, а дори и за разбиване на първата четворка. Приятните изненади Локомотив Стара Загора и Любимец също са далеч и освен да откраднат някоя друга точка от лидерите, няма да се запомнят с нищо, поне този сезон.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: