Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Кой е виновен, че "Дунав" пак ще оре в "Б" група?
Автор: Екип Ruse24.bg 15:23 / 25.03.2009Коментари (0)543
© Ruse24.bg
Победа срещу "Марица" с 2:1, загуба в Раднево от "Миньор" с 0:1 и неочаквано домакинско поражение с 0:1 срещу "Калиакра" - това е сметката от първите три кръга на футболния "Дунав". Тези, които са очаквали повече, сигурно са разочаровани, защото се смяташе, че отборът има потенциал да щурмува второто място в крайното класиране. С такива надежди живееше и старши треньора Мирослав Миронов. Изчисленията показват вече, че главната задача пред отбора ще е да спасява кожата в "Б" група.

Миронов се захвана сериозно и с много въодушевлени еда работи като наставник на родния си тим. Той е компромисен и диалогичен човек - може да жили с по - остри думи, но и да предоставя нови шансове в името на тима. Мнозина считат, че е по - мек, отколкото би следвало и че час по - скоро трябва да демонстрира по - твърда ръка. Ако се съди по равнодушието с разходката на екипите в Раднево, май имат право. Но пък същите момчета, като им парна под краката, се опитаха да измъкнат мача срещу "Калиакра". не успяха по две причини - заради липсата на шанс и очевидното психологическо бреме, което налива бетон в краката на играчите. Освен това "треньорите" от трибуните също си свършиха работата - докато Миронов подсказваше на хората си да действат по - спокойно и търпеливо да разгръщат атаките си, няколко човека от скамейките цепеха въздуха с препоръки от рода на: "Давайте бързо, бе, некадърници, какво се шляете, айде, подавай, подавай, ритай към дузпата, уууу!"

С "ууу" над притихналия от тъга стадион и Лионел Меси ще оплете краката и няма да измисли нито един финт. Интересно какво ще направят шепата "големи дунавци" от трибуните, ако някой ги емне по същия начин на работното им място и разкаже гласно играта за майка им, леля им, та до девето коляно!

Разбира се, че и футболистите плачат за голяма критика. Научили се близо две години да получават на точното число, че даже и по - рано заплати и премии, мнозина не си дават зор. Вероятно финансовата криза за тях не означава нищо и че възприемат "Дунав" като хранилка, която трябва да се зарежда редовно. Само че Русе не е "Черноморец", където само Красимир Балъков получава месечна заплата от 50 000 евро. Който не харесва Градския стадион, да върви към Бургас, ЦСКА, "Литекс" или "Левски". Стига някой да ги поиска. В този смисъл публиката е права, когато претендира да види заредени за бой и всеотдайност сърца. Верността към един клуб не се изчерпва само с миговете, в които вземаш, а в моментите, когато можеш да дадеш нещо в условията на кризинси ситуации.

Мнозина казват, че "Чужденците" в "Дунав" пестят сили и отбиват номера. Други твърдят точно обратното - че русенските момчета дават фира и че теглят тима назад. Истината е, че и от едните, и от другите има хора с далеч повече претенции извън терена, отколкото на самото игрище. Иначе делението на "наши" и "ваши" е абсурдно, щом всички играят за "Дунав".

Дали пък Миронов не пообърка със селекцията? Нима бе необходимо да заложи на 37 - годишен защитник като Нено Ненов? Треньорът навярно има отговор - едно е да влезеш в хипермаркет с 10 000 лева в джоба, друго - с 10. Очевидно той трябва да се опре на опита, а дали е бил прав, ще стане ясно в края на първенството.

В момента поне 30 момчета от Русе ритат топката в отбори от областта, но колцина от тях стават за футбол с елитна марка? Дано не обидим някого, но на първо място винаги се сещаме за Деян димов от "Бенковски". Хубавото е, че тези момчета имат шанс да играят редовно и ако талантът им се пробуди, Миронов ще трябва да ги поогледа по - отблизо.

Истината оттук нататък трябва да е работа по почина "Направи си сам". Но как да създадеш играчи, като представителният отбор записа само няколко тренировки на сравнително добър терен! Базата е мъка, къде да играят децата! Затова дори футболистите от мъжкия отбор се гушеха цяла зима с мачлета в зала.

Оценката за някои от треньорите в школата е, че са на ниво килийни познания за футбола. Тя трябва да се превърне в център на внимание, но откога се пее тази песен, пък не се правят никакви промени!

"Дунав" ще очелее в "Б" група, защото не е пресъхнал откъм добри футболисти. това се вижда с просто око. Единственото, от което се нуждае, е спокойствие и мобилизация. Тъжно е да се каже, че отборът трябва да изтика още един нулев сезон, но всичко на този свят, включително и футболът, се подчинява на реалностите. Реалностите днес сочат, че няма да очакваш пушек от комина на къща, която няма здрави основи. С "ууу" и "дюю" няма да стане. А и нека футболистите да се хвърлят на й- сетне, за да заслужат "браво", вместо ругатни.

Източник: в. "Утро"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: