Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Разгромна победа за Дунав Еконт над НСА
Автор: Екип Ruse24.bg 10:50 / 01.05.2009Коментари (0)367
Отборът на Дунав Еконт постигна разгромна победа със 145-49 над НСА в първия си плейофен мач за този сезон. Пред 250 зрители в собствената си зала русенските баскетболистки изиграха един протоколен мач, а след два дни по всяка вероятност ще повторят същото в София. Шампионките ще използват тези две срещи с НСА, за да влязат в ритъм преди втората плейофна серия, на полуфиналите срещу победителя от двойката Миньор Перник-Берое 07.

Най-интересният факт от мача бе, че всички баскетболистки на Дунав Еконт се разписаха и само една - Анета Митева не може да постигне двуцифрен точков актив. Тя завърши със 7 точки, но пък отне 4 топки от съперника. Единствено Анна Римпова я изпревари в тази категория и „открадна" 5 топки, а освен това 27-годишната пловдивчанка отбеляза и най-много за своя отбор - 24 точки. Тя остана на борба от дабъл дабъл и направи коефициент от 37. Гардът Зорница Костова добави 20 точки, 5 асистенции и 4 отнети топки, а Наталия Топалова 19 точки, 6 борби и 4 завършващи подавания.

Отлично се представи и младата надежда Мирена Денчева, която изигра своята 7-ма среща за сезона и първа в плейофите на страната за тази година. Това обаче не е нейн дебют в плейофите, тъй като тя игра и миналия сезон за Дунав в първия кръг срещу Черно море Одесос. Тогава 18-годишната баскетболистка не успя да се разпише, но днес вкара първите си 11 плейофни точки в кариерата си за 16 минути на терена.

Дунав Еконт диктуваше високо темпо от началото до края, а още в последната минута на третата част те преминаха границата от 100 точки.

За гостенките от София единствена на ниво бе Диляна Шумарова с 18 точки и 5 борби.

Отборно НСА направи цели 35 технически грешки и хванаха точно на половината по-малко борби от опонентките си - 22 срещу 44.

Втората и последна среща в серията е в събота в София в залата на НСА с начален час 17.30. Дунав Еконт приема следващия си съперник в плейофите точно след седмица, на 7-ми май у дома в Русе.

Източник: bulgarianbasket.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: