Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Дунав Еконт смачка Берое, на крачка от финала
Автор: Екип Ruse24.bg 10:35 / 08.05.2009Коментари (0)488
Баскетболистките на „Дунав Еконт" победиха 103:70 /22:22, 29:15, 30:18, 22:15/ „Берое 07" в първия мач от полуфинален мач от плейофната част на държавното първенство.

Момичетата на Стефан Стефанов са само на победа от класиране за финала, на който да защитят първата в историята на русенския спорт титла в баскетболното първенство. Русенки се наложиха благодарение на по-интелигентната си игра, докато гостенките разчитаха повече на силови прийоми. Това им позволи в първите 15-ина минути от двубоя да поддържат равновесие, но след това класата си каза думата. Особено се отличи в силовите единоборства приличащата повече на сумистка Латаша Байърс, която често използваше в играта си и доста прийоми от този спорт. До последните 2-3 минути на първото полувреме двубоят преминаваше в непрекъсната гонитба в точките, без нито един от двата състава да успее да вземе аванс. Последваха обаче 3 изключително силни минути на русенки, които реализираха 14 безответни точки, оттегляйки се на почивката при резултат 51:37.

През втората част русенки диктуваха изцяло развоя на играта. Опитите на арбитрите Мирослав Томов и Александър Янкулов да върнат интригата в двубоя, давайки „рамо" на старозагорки, също не дадоха резултат, само дето си спечелиха мощни скандирания от публиката „съдията п.....ст". Съдийският тандем си затвори очите и пред изключително неспортсменската постъпка на Станчева, която показа среден пръст на агитката на „Дунав Еконт". Последваха мощни освирквания, придружени и от известна „схватка" с охраняващите мача полицаи, които отстраниха от залата един от членовете на агитката. В знак на солидарност колегите му също напуснаха залата, но „функциите" поеха всички останали зрители, които до края на мача не престанаха мощно да подкрепят любимките си.

В третата част русенки продължиха да играят много мощно и напористо и увеличиха преднината си до 26 точки. Подобна беше картината и през четвъртата част, в която гостенките не издържаха на наложеното от момичетата на „Дунав Еконт" темпо. С най-точен мерник за състава на „Дунав Еконт" беше Зорница Костова, реализирала 23 точки, 16 добави Наталия Топалова, а общо 6 от 10-те русенски момичета записаха в актива си по над 10 точки.

За гостенките най-резултатна беше Латаша Байърс, която отбеляза 24 точки и спечели 11 борби.

Втората среща от серията е в неделя от 19.00 часа в Стара Загора, а евентуален трети мач ще има във вторник отново в Русе.

Източник: ruse-news.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: