Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Берое 07 изравни серията с Дунав Еконт
Автор: Екип Ruse24.bg 09:47 / 11.05.2009Коментари (0)313
© Ruse24.bg
След много оспорван и завързан сблъсък състезателките на женския Берое 07 успяха да изравнят плейофната серия срещу действащия шампион и първият в класирането от редовния сезон Дунав Еконт. Мачът се изигра в Стара Загора, а домакините взеха много ценна победа срещу фаворита в тази серия - отборът от Русе. Крайният резултат бе 84-77, а участникът във финалите на тазгодишните плейофи при дамите ще бъде определен в решителния трети сблъсък, който ще се изиграе във вторник (12 май) в Русе.

От самото начало мачът бе много осопорван, въпреки опитите на гостите да прекършат противника и това далеч не се случи. Много силната игра на Латаша Байърс в подкошието позволи мининален аванс от 22-17 за гостите след края на първата четвърт.

През втората четвърт ексцентричната американка получи помощ от съотборничките си заедно отборът не само успя да стопи разликата на противника, но и да поведе в резултата. Резултатът на почивката беше 41-39 в полза на Байърс и компания.

През третата четвърт домакините продължаваха с играят добре и водеха през цялото време, а гостите трудно намираха решение. След поредна силна част за възпитаничките на Георги Божков те успяха да натрупат още повече самоувереност и да гледат към трета решителна среща срещу шампиона, правейки преднината си малко по-голяма - 62-57.

През последната част на терена се разрази истинска драма. Състезателките на Дунав Еконт свалиха разликата само до 1 точка 5 минути преди края. Малко след това домакините отново успяха да я увеличат до 6, но минути преди финалната сирена на срещата преднината им бе едва 2 точки. Последваха грешки в редиците на русенки, а в последните секунди на мача опитната Албена Бачкова на 6 пъти не трепна от наказателната линия и така оформи крайното 84-77, което на пракитка изпрати серията в трети мач.

За старозагорки най-добра бе Латаша Байърс с пореден дабъл дабъл от 26 точки и 10 борби. Много добре се представиха и Нели Пашева с 18 точки и 8 борби, както и Албена Бачкова с 14, 6 от които в този решителен момент в самия край.

За Дунав бившата състезателка на Берое 07 Христина Минкова завърши с 29 точки, Наталия Топалова добави 14, а Зорница Костова - 13.

Следващият мач ще бъде изигран във вторник от 18.00 часа в русенската зала „Дунав", а съперникът на победителя ще бъде определен утре в мача между Лукойл Нефтохимик и Монтана 2003. Серията и при тях е изравнена 1-1 победи.

Източник: bulgarianbasket.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: