Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Дунав елиминира Берое 07, ще защитава титлата си срещу Лукойл Нефтохимик
Автор: Екип Ruse24.bg 09:24 / 13.05.2009Коментари (0)334
В решителния мач от полуфиналната серия от женското първенство Дунав Еконт не допусна изненада и елиминира противника си Берое 07 в собствената си зала „Дунав" в Русе. Крайната победа не дойде никак лесно за русенки, но тя е факт и ги изпраща на финал срещу другия основен фаворит за титлата - бургаския Лукойл Нефтохимик. Те от своя страна отстраниха Монтана 2003 в серия, която бе решена в три срещи. След един оспорван и емоционален сблъсък снощи в Русе, домакините успяха да победят с краен резултат 73-58.

От самото начало и двата отбора дадоха заявка за един сблъсък, който ще бъде изпълнен с обрати и емоции. Русенки, със самочувствието си на действащ шампион и старозагорки, решили че след победата си в предния мач ще могат да направят нещо повече, започнаха много равностойно. В първите 7 минути разликата в полза на нито един от двата отбора не надвиши три точки. В тази четвърт за Берое 07 отново най-активна бе Латаша Байърс, която доминираше в подкошието, а за Дунав много добре играеха Даниела Петева и Вероника Бортелова. След едни много оспорвани десет минути резултатът закономерно бе равен - 20-20.

Втората четвърт започна с пореден кош на Байърс, но след него последваха цели 11 безответни точки за домакините, което им даде солидна преднина и доза спокойствие. Това обаче не продължи задълго, защото последва и мини-серия за старозагорки. Те отново чрез американския си център се върнаха в мача, стопявайки разликата само до 3 точки. До края на частта обаче добрата игра на бившата състезателка на Берое 07 Христина Минкова помогна на отбора й да си върне аванса от 9 точки, при който дойде и почивката - 41-32. Това първо полувреме бе особено силно за Латаша Байърс, която игра през всички 20 минути и бе близо до дабъл дабъл само за две четвърти - 16 точки и 9 борби.

Русенки явно бяха решили да не дават надежди на съперника си и след мобилизирана и най-важното - резултатна игра, започнаха второто полувреме със серия от 10-2. Това увеличи аванса им до 17 точки, но след няколко успешни коша гостите успяха да намалят разликата до 10 точки. В самия край на частта дойде и една тройка на Вероника Бортелова, последвана от блок на Топалова и бързи 2 точки и наказателен удар на Минкова. Това направи резултата след 30 минути 59-43.

Въпреки двуцифрената преднина, която състезателките на Дунав поддържаха, момичетата на Георги Божков не се предаваха и опитваха да намалят пасива си. Това обаче не ставаше и след всеки техен „напън" домакините успяваха да отговорят. Точно 6 минути преди края разликата вече беше 18 точки, а надеждата за успех на Берое 07 ставаше все по-малка. Така закономерно русенки затвориха срещата при резултат 73-58 и се класираха за финал.

За победителките най-резултатна бе Даниела Петева със своите 19 точки, към които добави и 5 борби. Христина Минкова вкара 13, а Зорница Костова - 11 плюс 7 борби. Катарина Мърчела също бе активна под коша с 10 борби и 6 точки.

За Берое 07 едва 5 състезателки се разписаха. Байърс бе над всички с дабъл дабъл от 20 точки и 13 борби, Нели Пашева (9 борби) и Албена Бачкова добавиха по 10 точки, а Мария Желязкова и Ралица Нанева - по 9.

Така старозагорки ще срещнат другия отпаднал полуфиналист - Монтана 2003. Серията ще се играе във формат 2 победи от 3 срещи, като първите два мача са на 14 и 16, а евентуалната трета - на 16 май. Домакинското предимство е на страната на Монтана, тъй като те са по-напред в класирането от редовния сезон. Русенки пък ще се подготвят за финалната серия срещу Лукойл Нефтохимик, която започва също на 14, но в нея трябва да се постигнат 3 успеха за да се стигне до титлата. Тъй като Дунав Еконт има домакинско предимство, първите два мача ще се играят в Русе на 14 и 15 май, третия и евентуален четвърти - на 18 и 19 в Бургас, а ако се наложи решителен пети сблъсък, то той отново ще се изиграе в зала „Дунав" на 22 май.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: