Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Осем фирми и консорциуми участват в търга за терминала в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 14:32 / 17.05.2009Коментари (0)321
Седем сдружения между чуждестранни и български фирми и една европейска компания се явиха в търга за проучване на интермодалния терминал в Русе, финансиран от схема на трансевропейската транспортна мрежа (ТЕN-T).

Всички бяха допуснати до участие след преглед за съответствието на документите от тръжната комисия, в която участват шест представители на възложитела Национална компания "Железопътна инфраструктура", един външен консултант и наблюдаващ от Министерството на транспорта.

Обединение между италианската "Нет инженеринг" и българската "Трансгео" е първият участник по реда на подаване на офертите. Втори е консорциумът между гръцката "Планет" и испанската "Адванс Лоджистик груп" АД. Следват "Дойче бан Интернешънъл" в съдружие с "Транс елинженеринг".
Четвъртият участник е консорциум "Хинек", в който се включват известните като консултант на Дунав мост 2 "Хай поинт Рендел" (Великобритания) и "Инжероп" (Франция), с тях е ибългарската СД "Екип 2000". ГД "Судоп" се състои от чешката "Судоп Прага" и българската "Ролплюс".
"Консултант за интермодален терминал Русе" е шестият участник, в него се включват две фирми - испанската "Иберинса", която изпълнява техническата помощ за жп проекта Видин - София, и българските "Транссистем" и "Геотехноинженеринг".

В сравнение с тръжната процедура за интермодалния терминал в Пловдив на 8 май в русенския търг от 11 май се появи германската "Пойри Инфра", която единствена участваше самостоятелно.

Тя е известна по-скоро с явяване на търгове за водни проекти, но и с жп обекта за София - Перник - Радомир, договорът за който е подписан през август 2008 г.
Осмият участник е консорциум между две италиански фирми - "Италфер" АД и "Текник кънсалтинг инжиниърс", и българската "Трапс - Тома Йоцов".

След преглед на документите и техническите оферти комисията трябва да излезе с решение и да покани одобрените участници за отваряне на ценовите оферти. Това трябва да стане до 5 август.

Източник: в."Строителство градът"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Отбелязване на Деня на Независимостта
Хороскоп за деня
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: